Czekoladowe muffiny w wersji fit

 

Słodycze, kto ich nie kocha?

A co jeżeli powiem Ci, że na diecie również możesz je jeść?

Poniżej przedstawiam przepis na mocno czekoladowe, zdrowe muffiny.

  • 2 jajka
  • 100 g daktyli
  • 1 łyżka oleju kokosowego (może być rzepakowy)
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 szklanki mąki orkiszowej
  • 1 banan
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
  • 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady

Banana rozgnieć widelcem i wymieszaj z jajkami. Dodaj wcześniej namoczone daktyle, mąkę, olej, kakao i sodę/proszek do pieczenia. Całość zblenduj do uzyskania gładkiej masy. Powstałą masę nakładaj do sylikonowych foremek. Piecz ok 15-20 min. w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Polej nią ostudzone muffinki. Możesz posypać płatkami migdałów.

Są tak pyszne, że ciężko się im oprzeć.

Formularz kontaktowy

Maszy pytania, chcesz poznać indywidualną ofertę. Skontaktuj się z nami!