
Słodycze, kto ich nie kocha?
A co jeżeli powiem Ci, że na diecie również możesz je jeść?
Poniżej przedstawiam przepis na mocno czekoladowe, zdrowe muffiny.
- 2 jajka
- 100 g daktyli
- 1 łyżka oleju kokosowego (może być rzepakowy)
- 2 łyżki kakao
- 1/2 szklanki mąki orkiszowej
- 1 banan
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
- 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady
Banana rozgnieć widelcem i wymieszaj z jajkami. Dodaj wcześniej namoczone daktyle, mąkę, olej, kakao i sodę/proszek do pieczenia. Całość zblenduj do uzyskania gładkiej masy. Powstałą masę nakładaj do sylikonowych foremek. Piecz ok 15-20 min. w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Polej nią ostudzone muffinki. Możesz posypać płatkami migdałów.
Są tak pyszne, że ciężko się im oprzeć.
Formularz kontaktowy
Maszy pytania, chcesz poznać indywidualną ofertę. Skontaktuj się z nami!