Dlaczego warto jeść jajka?

 

Jajka to jeden z najbardziej wartościowych produktów dostępnych na rynku!

1. Jajka bogate są w witaminy z grupy B oraz witaminy A, D, E, K.

2. Jajka zawierają takie minerały jak: wapń, magnez, cynk, żelazo, potas, fosfor i wiele innych! Nie ma drugiej tak potężnej skarbnicy minerałów. 

3. Zawierają lecytynę oraz kwasy omega-3, które pozwalają obniżyć poziom cholesterolu. Lecytyna wykazuje również działanie przeciwmiażdżycowe.

4. Mają najbardziej wartościowy skład aminokwasów. Zawierają również aminokwasy egzogenne, czyli te, których nie produkuje nasz organizm samodzielnie.

5. Zawierają luteinę, która wywiera pozytywny wpływ na nasz wzrok. Ma duże znaczenie w profilaktyce zaćmy.

6. Są sycące! Doskonała opcja na szybki i pożywny posiłek. Świetnie sprawdzą się zarówno na śniadanie jak i kolacje. Po jajkach będziesz na długo najedzony/a. W dodatku są bardzo proste w przygotowaniu.

7. Są niskokaloryczne, dlatego świetnie sprawdzą się u osób będących na diecie.

8. Można je przygotować na wiele sposobów - jajka na twardo, na miękko, jajecznica, pasty jajeczne, omlety, muffinki.

9. Są smaczne!

10. Mają przystępną cenę. Jajka nie kosztują wiele, a można naprawdę wykorzystać je na wiele sposobów. 

A Wy lubicie jajka?

Formularz kontaktowy

Maszy pytania, chcesz poznać indywidualną ofertę. Skontaktuj się z nami!