Przepis na Fit Szarlotkę

 

Dzisiaj szarlotka w zdrowszej odsłonie .

Potrzebujesz:

  • 150 g płatków owsianych
  • 20 g otrębów
  • 100 g mąki owsianej lub pełnoziarnistej
  • 2 łyżki masła
  • 1 jajko
  • szczypta cynamonu
  • 2 kg jabłek


Płatki wraz z otrębami mielimy. Dodajemy pozostałe składniki oprócz jabłek. Zagniatamy ciasto i wkładamy na ok 30 min do lodówki. W przypadku zbyt suchej masy dodać odrobinę mleka. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do rondelka i dusimy ok 10-15 min. Ciasto dzielimy na dwie części lub w dużej blaszce można zostawić tylko ciasto na spodzie. Wałkujemy i wyglądamy blaszkę. Przekładamy jabłka na ciasto i posypujemy cynamonem. Wykładamy drugą część ciasta. Pieczemy 30 min w 180 stopniach.

Nie zjedz całego od razu.

Formularz kontaktowy

Maszy pytania, chcesz poznać indywidualną ofertę. Skontaktuj się z nami!