Przepis na placki bananowo-owsiane

 

W kuchni staram się zawsze wymyślać nowe rzeczy, jednocześnie poszerzając Wasze jadłospisy o nowe potrawy. Uwielbiam ciekawe połączenia, nowe smaki, a jednocześnie prostotę przygotowania. Dzisiaj mam dla Was przepis na placki bananowo-owsiane, na pewno Wam zasmakują.

Genialnie sprawdzą się na sycące śniadanie! Możesz również zabrać je ze sobą do pracy/szkoły. Gdziekolwiek jesteś możesz cieszyć się zdrowym posiłkiem bez wyrzutów sumienia.

Szybkie i proste w przygotowaniu! Dostarczają sporo błonnika oraz białka. Jeżeli podasz je np. z masłem orzechowym będą dodatkowo źródłem dobrych tłuszczy. 

Potrzebujesz:

  • 1 banana (120g)
  • 2 jajka (105g)
  • 4 łyżki płatków owsianych (40g)
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Składniki zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji za pomocą blendera. Patelnie teflonową rozgrzać. Nakładać łyżką przygotowaną masę i smażyć do zarumienienia.

Świetnie smakują również z syropem klonowym i owocami.

Wartości odżywcze: 382 kcal, B: 16,86g T: 11,64 g W: 56,43g

Smacznego kochani!


Formularz kontaktowy

Maszy pytania, chcesz poznać indywidualną ofertę. Skontaktuj się z nami!