
Dania kuchni włoskiej należą do moich ulubionych.
Pomimo, że kojarzą się z niezdrowym jedzeniem wcale nie musi tak być!
Jak przygotować niskokaloryczne spaghetti w kilkanaście minut? To proste!
Skladniki:
- 100g mielonego mięsa z indyka
- 1/2 cebuli
- Łyżka oliwy z oliwek
- Bazylia
- Oregano
- Sól
- Pieprz
- Garść razowego makaronu spaghetti
- Puszka pomidorów krojonych
Na oliwie zeszklić cebulę, dodać mięso i poddusić. Doprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano. W tym samym czasie należy ugotować makaron w osolonej wodzie. Do mięsa dodać puszkę pomidorów i dusić jeszcze 10 min. Wymieszać z makaronem. Można posypać tartym parmezanem.
Smacznego kochani!
Formularz kontaktowy
Maszy pytania, chcesz poznać indywidualną ofertę. Skontaktuj się z nami!