Warzywa Sezonowe

 

Czy nasze potrawy zimą muszą być nudne?

Oczywiście, że nie.

Co prawda, nie mamy tak ogromnego wyboru jak latem, ale jednak jest co włożyć do garnka. A nawet jest tego dosyć sporo.

Zimą warto korzystać z takich dobrodziejstw jak:
 marchew
 pietruszka 
 ziemniaki
 buraki 
 kapusta (biała, czerwona, jarmuż)
 kiszonki
 seler
 por
 roszponka

Każde z tych warzyw można przygotować na wiele sposobów. Oprócz tradycyjnych zup sprawdza się również jako dodatek do mięs, ryb, w formie surówki, sałatki, kremów.

Próbowaliście kiedyś puree marchewkowe z imbirem? Smak obłędny!

Nadal uważasz, że zimą nie ma dostępu do warzyw? 
Spróbuj każdego dnia wykorzystać jedno z wyżej wymienionych! Na pewno nie będziesz narzekać na nudę w kuchni.


Formularz kontaktowy

Maszy pytania, chcesz poznać indywidualną ofertę. Skontaktuj się z nami!