
Czy nasze potrawy zimą muszą być nudne?
Oczywiście, że nie.
Co prawda, nie mamy tak ogromnego wyboru jak latem, ale jednak jest co włożyć do garnka. A nawet jest tego dosyć sporo.
Zimą warto korzystać z takich dobrodziejstw jak:
✅ marchew
✅ pietruszka
✅ ziemniaki
✅ buraki
✅ kapusta (biała, czerwona, jarmuż)
✅ kiszonki
✅ seler
✅ por
✅ roszponka
Każde z tych warzyw można przygotować na wiele sposobów. Oprócz tradycyjnych zup sprawdza się również jako dodatek do mięs, ryb, w formie surówki, sałatki, kremów.
Próbowaliście kiedyś puree marchewkowe z imbirem? Smak obłędny!
Nadal uważasz, że zimą nie ma dostępu do warzyw?
Spróbuj każdego dnia wykorzystać jedno z wyżej wymienionych! Na pewno nie będziesz narzekać na nudę w kuchni.
Formularz kontaktowy
Maszy pytania, chcesz poznać indywidualną ofertę. Skontaktuj się z nami!